Inverterek, optimalizálók és adatközpontok

Az inverterek és működés-optimalizálók a napelemes és akkumulátoros energiatároló rendszerek vezérlőegységei. Mivel a fotovoltaikus rendszer termelését irányítják, így az inverter és optimalizáló minősége meghatározó fontosságú. Az SMA világvezető vállalat a napelemes, és a tároló rendszerek kezelését kiszolgáló, minőségi technológia területén. Az SMA technológiája moduláris, ami lehetővé teszi, hogy kis beruházással kezdjen, és idővel bővítse rendszerét. Az adatközpontok segítségével a termelt áram más célokra (fűtésre, hűtésre, stb.) is használható.

Sunny Boy – egyfázisú napelemes inverter

Főbb tulajdonságai: Kompakt, könnyű használat, magas hozam és egyszerű bővíthetőség

Az alacsony súlynak (17,5 kg), és kompakt kialakításnak köszönhetően minimális a helyigénye és akár önállóan telepíthető. A 100%-ban plug-and-play telepítés, és az ingyenes online felügyelet az SMA Sunny Places automatikus szolgáltatásával könnyűvé teszi a használatát. A felesleges energia felhasználást a dinamikus aktívteljesítmény-korlátozással, az árnyékkezelést az OptiTrac Global Peak rendszerrel szabályozva, és az integrált TS4-R- kommunikációnak köszönhetően magas hozamot biztosít. Egyszerűen bővíthető, intelligens energiagazdálkodási és tárolási megoldásokkal.

Sunny Tripower – háromfázisú napelemes inverter

Főbb tulajdonságai: Kompakt, könnyű használat, magas hozam és egyszerű bővíthetőség


Az alacsony súlynak (17,5 kg), és kompakt kialakításnak köszönhetően minimális a helyigénye és akár önállóan telepíthető. A 100%-ban plug-and-play telepítés, és az ingyenes online felügyelet az SMA Sunny Places automatikus szolgáltatásával könnyűvé teszi a használatát. A felesleges energia felhasználást a dinamikus aktívteljesítmény-korlátozással, az árnyékkezelést az OptiTrac Global Peak rendszerrel szabályozva, és az integrálható TS4-R- kommunikációnak köszönhetően magas hozamot biztosít. Egyszerűen bővíthető, intelligens energiagazdálkodási és tárolási megoldásokkal.

Sunny Island – akkumulátoros inverter

Főbb tulajdonságai: Kommunikatív, megbízható, és rugalmas


Állandó Web-kapcsolat. A kommunikáció történhet Ethernet és Wi-Fi csatlakozással. Optimalizált adatnaplózás. Szélsőséges körülményekben az üzembiztonsághoz IP-54-es védettség. Kivételesen magas túlterhelhetőség. Sokoldalú felhasználhatóság: alkalmazható saját fogyasztás, akkumulátortámogató és hálózaton kívüli rendszerek esetén is. Ideális egy- és három-fázisú rendszerek utólagos felszereléséhez, vagy moduláris bővítéséhez.

Sunny Boy Storage – az első többfunkciós akkumulátor-inverter – a folyamatos megbízható ellátáshoz

Főbb tulajdonságai: Megbízható ellátás, egyszerű használat, és rugalmas kialakítás

Integrált biztonsági tápegység funkció. Automatikus akkumulátortámogató funkció (automata váltóval kombinálva). Könnyű, gyors telepítés, „okos telefon” vagy tablet használatával Wi- Fi-n keresztül. A Webconnecten keresztül Közvetlen kapcsolódás a Sunny Portal és a Sunny Places rendszerekbe. Ideális meglévő és új rendszerekhez is. Az inverter bővíthető, akár három akkumulátor csatlakozására. A napelemes rendszerek mérete és választható akkumulátorok szabadon variálhatóak.

Sunny Home Manager 2.0 – szektorok kombinálása (Inteligens energiagazdálkodás)

Főbb tulajdonságai: Innovatív, egyszerű használat, átlátható, és rugalmas


Egyéni fogyasztáselemzés. Intelligens energiagazdálkodás és teljesítménymérés egyetlen eszközben. SMA tároló rendszereiben optimalizált akkumulátortöltést biztosít. A telepítés a plug-and-play konfiguráció egyszerűvé teszi. Hatékonyabb energiafelhasználás és alacsonyabb áramköltség, az energiatermelés, a saját fogyasztás és az akkumulátor rendszer koordinálásával. A Sunny Portal és a Sunny Places rendszerben interaktív adatközlés – teljesítményadatok, időjárás előrejelzés – és rendszer felügyelet. Szabványosított interfészekkel és rádióvezérelt csatlakozókkal háztartási készülékek – hőszivattyú, elektromos jármű, és egyéb gépek – kiszolgálását irányíthatja.