A napelemes rendszere hatékonyabb, gazdaságosabb kihasználásához, my-PV GmbH (Ausztria) partnerünkkel a következőeket ajánljuk:

Az Ön fotovoltaikus rendszeréből származó energiát otthonában használja fel, mielőtt sokkal kevésbé kedvező áron továbbadná az áramszolgáltatónak!

Ennek kialakításában partnerünk a my-PV cég. A 2011-ben alapított vállalkozás a “meleg víz előállítása fotovoltaikus elemekkel” témában piacvezető. Bővebb információt a www.my-pv.com weboldalon találhat.

A következő eszközöket kínáljuk a MYPV-től:
ELWA                                       

Az ELWA 2 kW teljesítményű fotovoltaikus vízmelegítő. A modulok az egyenáramot közvetlenül – veszteség nélkül – alakítják hőenergiává. A beépített MPP Tracker alkatrész biztosítja, hogy a napelem generátor folyamatosan az optimális teljesítményen működjön (hasonlóan az inverterhez).

A működése: elektromos hálózati csatlakozásra nincs szükség. A készüléket közvetlenül a napelem generátor táplálja (sziget üzemű rendszer). A víz hőmérséklet egyszerűen, forgatógombbal szabályozható. A készülék pillanatnyi állapotáról a LED kijelző jeleníti meg az információkat.
AC ELWA-E                         

Az AC ELWA-E 0–3 kW fokozatmentesen szabályozott vízmelegítő berendezés, hálózatra csatlakoztatott napelemes rendszerekhez.

A meleg víz előállításhoz a „többlet” napenergiát használja fel. Így optimalizálja a saját fogyasztását, a megtermelt energia felhasználását.

Az AC ELWA-E hagyományos melegvíz-rendszerként is üzemelhet: amikor nincs, vagy nem elegendő a napenergia, a meleg víz előállítás a közműhálózatról történik.

Telepíthető:

  • melegvíztárolóban
  • puffer tartálybanAC-THOR                                        

AC-THOR 0–3 kW-os folyamatosan változó fotovoltaikus energiamenedzser meleg víz, elektromos hőforrások és opcionálisan fűtés kiszolgálásához.

Egyszerű és hatékony! Teljesen önműködően kiszolgálja az Ön személyes kényelmét. Az AC-THOR a napenergia rendelkezésre állásától és a hőigénytől függően vezérli az elektromos hőforrásokat. Mind a meleg víz előállítást, mind az épületfűtést automatizálja. A közműhálózatról pótolja az esetleg hiányzó napenergiát.

Az AC-THOR helyettesíti a hagyományos, vízbázisú fűtés/meleg vízépítési technológiát. Egyszerűen integrálható a hagyományos, vízbázisú rendszerekhez, például puffer tárolóba is. A beépített érintőképernyőnek köszönhetően kiegészítő eszközök (wi-fi, tablet, stb.) használata nélkül, könnyen kezelhető, és könnyen telepíthető.
AC • THOR 9s                                 

Az AC-THOR 9s 0–9 kW-os fokozatmentes fotovoltaikus energiamenedzser meleg víz, elektromos hőforrások és opcionálisan fűtés kiszolgálásához.

Egyszerű és hatékony! Teljesen önműködően kiszolgálja az Ön személyes kényelmét. Az AC-THOR 9s a napenergia rendelkezésre állásától és a hőigénytől függően akár 3 elektromos hőforrást vezérel. Mind a meleg víz előállítást, mind az épületfűtést automatizálja. A közműhálózatról pótolja az esetleg hiányzó napenergiát.

Az AC-THOR helyettesíti a hagyományos, vízbázisú fűtés/meleg vízépítési technológiát. Egyszerűen integrálható a hagyományos, vízbázisú rendszerekhez, például puffer tárolóba is. A beépített érintőképernyőnek köszönhetően kiegészítő eszközök (wi-fi, tablet, stb.) használata nélkül, könnyen kezelhető, és könnyen telepíthető.
WiFi Meter

A My-PV WiFi Meter az Ön napelem rendszeréből a lehető legegyszerűbben maximalizálja a saját energia felhasználását. Elemzi a napelem rendszer teljesítményét, és továbbítja a többletteljesítményről szóló információkat a kiszolgáló (PV Power Manager AC • THOR, AC • THOR 9s vagy az AC ELWA-E) felé. Ennek eredményeként csak a pillanatnyilag rendelkezésre álló napenergia kerül a hőtermelés kiszolgálására. Eredménye: a közműhálózatba nincs felesleges áram töltés; a napenergia saját felhasználása maximalizálásra került; a nyilvános kisfeszültségű közműhálózat túlterhelése csökken.

Az antenna egy 1 m-es kábellel is alapfelszereltség része.
Becsavarható fűtőbetét
3kW
9kW

A becsavarható 3 kW-os fűtőbetét különösen az AC-THOR fotovoltaikus energiamenedzser kiszolgálásához lett kifejlesztve.

A becsavarható 9 kW-os fűtőbetét és az AC-THOR 9s fotovoltaikus energiamenedzserhez való.

Ezek a fűtőbetétek meleg víztárolóba, és puffer tárolóba is alkalmazhatóak. Speciális kialakításuknak köszönhetően a fűtőelemek hőhatása alacsony, ami közvetlenül hozzájárul a termék élettartamának növeléséhez.